جو دوسر سرشار از آنتی اکسیدانهاست و ترکیبات بسیار مفیدی به نام پلیفنولها در آن وجود دارد که قابل توجهترین این آنتیاکسیدانها، گروهی است که به آن اَونانترامید میگویند، که تقریبا میتوان گفت فقط در جو دوسر پیدا میشود. مصرف جو دوسر باعث سلامت قلب، کنترل دیابت، پیشگیری و مبارزه با سرطان، کنترل اشتها، کاهش یبوست و بهبود سیستم ایمنی بدن میشود.
اخطار: آخرین موجودی فعلی!
تاریخ در دسترس بودن
جو دوسر سرشار از آنتی اکسیدانهاست و ترکیبات بسیار مفیدی به نام پلیفنولها در آن وجود دارد که قابل توجهترین این آنتیاکسیدانها، گروهی است که به آن اَونانترامید (Avenanthramide) میگویند، که تقریبا میتوان گفت فقط در جو دوسر پیدا میشود. اَوانترامید با افزایش ترشح نیتریک اکسید به کاهش فشار خون کمک میکند. این مولکول گازی شکل برای باز کردن رگهای خونی و در نتیجه بهبود جریان خون مفید است. در ضمن، اَوانترامیدها دارای خواص ضدالتهابی و ضدخارش هستند.
- سلامت قلب با جو دوسر: بلغور جو به عنوان یک ترکیب عالی در رژیم غذایی اصلاح چربی عمل میکند و به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.
- مصرف جو و محصولاتی که از جو تشکیل شدهاند موجب جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی میشود.
- کنترل دیابت: یک مطالعه در مورد بیماران دیابتی در دانشگاه هیدلبرگ آلمان نشان داد که مصرف جو دو سر به میزان قابل توجهی، مقدار قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش داده است.
- بیماری قلبی و کودکان دیابتی: سطح قند خون به تدریج کاهش مییابد زیرا رژیم غذایی با فیبر بالا و کربوهیدارت های متنوع، نسبت به کربوهیدرات های ساده زمان بیشتری برای هضم نیاز دارد و این به حفظ سطح قند خون در حد مطلوب کمک میکند. در این مطالعه، یک رژیم غذایی غنی از جو دو سر به عنوان جایگزین سایر غلات به بیماران داده شده بود.
- تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم بلغور جو دو سر موجب کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا می شود.
- تحقیقات نشان میدهد مصرف مواد غذایی با فیبر بالا برای پیشگیری و مبارزه با سرطان روده بزرگ و مقعد مفید است. همچنین این مطالعه نشان می دهد که التهاب نقش مهمی در پیشرفت سرطان دارد و بلغور جو دوسر، با توجه به داشتن میزان بالایی فیبر، ترکیباتی ضد التهابی و مبارزه با سرطان با حداقل عوارض جوانبی دارد.
- کنترل اشتها: بلغور جو دوسر دارای فیبر غذایی است و مقدار کمی کالری دارد، که برای مصرف منظم ایده آل است. مقادیر بالای فیبر همراه با کربوهیدرات های متنوع زمان بیشتری طول میکشد تا هضم شود. به عبارت دیگر، معده برای مدت طولانی تری پر است و مانع از خوردن میان وعده های ناسالم در بین وعدههای اصلی میشود.
- کاهش یبوست: جو دوسر منبع غنی از فیبر غذایی است. وجود فیبر غذایی در جو، مصرف آن را برای غلبه بر یبوست از طریق تحریک فرآیند گوارش و انتقال مواد غذایی از طریق ماهیچههای نرم رودهای ایده آل میکند.
- کاهش وزن: بلغور جو دوسر برای افرادی که مایل به کاهش وزن بدون رژیم غذایی سخت هستند توصیه میشود. جو دوسر منبع غنی از فیبر غذایی و مواد مغذی، دارای کالری کم و مقدار کمی چربی است که باعث میشود بهترین غذا برای کاهش وزن باشد.
- خواص آنتی اکسیدانی: جو منبع خوبی از آنتی اکسیدان است.
- مراقبت از پوست: جو دوسر همچنین میتواند به عنوان راه حلی برای بیماری های مختلف پوستی مورد استفاده قرار گیرد. میتوان از آن به منظور کاهش علایم در بیماریهایی، به صورت موضعی بر روی پوست استفاده کرد. برخی از بیماری هایی که با استفاده موضعی از جو کنترل می شوند عبارتند از آکنه، درماتیت، آبله مرغان و بثورات استرس.
- سطح گلوتن متوسط: گلوتن یکی از این مواد غذایی است که افراد مبتلا به بیماری سلیاک نمیتوانند آن را بخورند. به گزارش نبض ما، مطالعات نشان داده است که با وجود داشتن گلوتن، میتوان بلغور جو دوسر را، در حد متوسط، مصرف کرد.
- بهبود سیستم ایمنی: ویتامینهای موجود در بلغور جو دوسر عبارتند از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین ب۶، فولیک اسید، ویتامین ای و ویتامین K. این مواد مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند.
مزیت های درمانی جو دوسر
- درمان اگزما
- ادرار آور و ملین
- درمان سنگ کلیه. برای درمان سنگ کلیه می توانید بیست گرم از جو دوسر را در یک لیتر آبجوش بجوشانید و سپس از آن استفاده کنید.
- تسکین درد کلیه
- درمان بی خوابی ها
- خارش
- درمان سرفه و ورم گلو. برای درمان سرماخوردگی و ورم گلو می توانید از جوشانده آن استفاده کنید.
- تسکین کمر درد، پهلو درد، اسپاسم عضلات. برای این موارد این دانه را با سرکه مخلوط کنید و بپزید سپس از این ترکیب به عنوان پماد روی عضله دردناک استفاده کنید.
روش استفاده جو دوسر پرک شده
جو دوسر پرک شده را پس از شستشو با آب سرد، به مدت 10 دقیقه در آب بجوشانید و سپس آن را مصرف نمایید.
موارد مصرف
از جو دوسر پرک شده میتوان در مکملهای صبحانه به همراه شیر، آبمیوهها، سالادها و سوپها استفاده نمود.